BASINDA BİZ ARŞİVİ

11-06-2018

EĞİTİM NEFERLERİ MEZUN OLDU

Dokuz Eylül Üniversitesi  Buca Eğitim Fakültesi’nde 22 Anabilim Dalından toplam 1550 öğrenci  mezuniyet sevincini yaşadı. Tınaztepe Kampüsü Amfi Tiyatrosu’nda gerçekleşen 2016-2017 Mezuniyet Töreni’ne 9 Eylül Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan Kasman, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı  Fikri Ataoğlu,  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Okur, Genel Sekreter Vekili Murat  Koruk ve diğer Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Enstitü   Müdürleri ile ülkenin dört bir yanından  gelen öğrenci  aileleri katıldı. Türkiye’nin öğretmen eğitimi açısından en önemli kurumlarından birisi olan ve 30 Kasım 1959 tarihinde İzmir (Kız) Eğitim Enstitüsü adıyla öğretime başlayıp, açıldığı ilk yıl Fen Bilgisi alanında yönetici kadro ile birlikte 9 öğretmen ve 60 kız öğrenci bulunan, daha sonra 2547 sayılı YÖK yasası ile birlikte, Buca Yüksek Öğretmen Okulu, 20 Temmuz 1982 de Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı bir fakülte haline gelen Buca Eğitim Fakültesi bu yıl 35. Mezunlarını vererek  coşkulu bir şekilde Mezuniyet törenini gerçekleştirdi. B.E.F Müzik Eğitimi A.D. Popüler Müzik Orkestrası Konseriyle başlayan mezuniyet programına  saygı duruşu sonrasında Müzik Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri tarafından seslendirilen  İstiklâl Marşı ve Öğretmen Marşı  ile devam edildi. Kürsüye gelerek program açış konuşmasını yapan 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, mezun olan öğrenciler için hayatın şimdi başladığını ifade ederek, bundan sonraki iş hayatlarında başarılı olmalarını diledi. Kasman´ın yaptığı konuşma öğrenci ve aileleri zaman zaman duygulandırdı.Üniversitenin öğrenci topluluklarından DİFAT ekibinin halk oyunları gösterisinin ardından, Arş.Gör.Tolga Gündoğdu yönetiminde  öğrencilerin Toplu And İçme töreni gerçekleşti.Programda fakültede ilk üç dereceye giren öğrencilere plaket takdim edildi.Fakülteyi birincilikle bitiren öğrenciye  ödülü 9 Eylül Üniversitesi  Rektörü  Prof. Dr. Adnan Kasman  tarafından verildi. Okul birincisi öğrencinin mezuniyet kütüğüne plâket çakmasının ardından sırasıyla Anabilim Dalı mezunları sahneye gelerek bölüm hocalarının elinden mezuniyet belgelerini aldı. Müzik Bölümü öğrencisi yeğeninin mezuniyet sevincini paylaşmak üzere ülkemize gelen ve törene katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı  Fikri Ataoğlu’da yaptığı kısa konuşmada genç öğretmenlere başarı diledi. Program sonunda kep atma törenine geçildi. Mezun olan tüm öğrenciler yapılan geri sayımla birlikte keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.Express Gazetesi yazarımız Elif Akgül de katıldığı bu görkemli mezuniyet töreninde ,Kimya Eğitimi Anabilim Dalı’ndan mezun olan oğlu Berkay Akgül’ün sevinç ve heyecanına ortak oldu.

Elif AKGÜL

Haberin Linki ==>http://www.haber32.com.tr/isparta/egitim-neferleri-mezun-oldu-h100504.html