BİRİNCİ SINIFLAR İÇİN BİLGİLENDİRME, TANIŞMA VE REHBERLİK ETKİNLİKLERİ

AKADEMİK BİLGİLENDİRME

18 Eylül 2017

Katılacak Öğrenciler

v  Fakültemize kayıtlanan tüm birinci sınıf öğrencileri

Saat :  10:00-11:30

Yer :   Buca Eğitim Fakültesi Konferans Salonu

DUYURULAR

Ø  Hazırlık Sınıfı Muafiyet Sınavı (Almanca, Fransızca ve İngilizce Öğretmenlikleri için ) 06/07 Eylül 2017 (Sınav kaydı için Yabancı Diller Yüksekokulunun web sayfasına bakınız.)

Ø  Yabancı Dil Dersi muafiyet sınavı (26 Eylül 2017 saat : 10:00) (İngilizce, Almanca, Fransızca Öğretmenlikleri hariç tüm öğretmenlikler)

Ø  Daha önce farklı bir üniversitede okuyan ve başardığı derslerden muaf olmak isteyen öğrencilerin Hazırlık sınıfına tabi olan öğrencilerin hazırlık sınıfının tamamlanmasının ardından kayıtlı oldukları programa başladıkları, diğer öğrencilerin ise Üniversiteye kayıtlandıkları eğitim-öğretim yılının ilk haftası içinde .Dekanlık Yazı İşlerine teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihten sonraki başvurular hakkında işlem yapılmayacaktır.

Ø  Fakültemize yeni kayıtlanan öğrenciler ad, soyad ve şifreleri (doğum tarihleri gün/ay/yıl )ile debis hesabına giriş yaparak aldıkları dersleri, derslerin şubelerini, ders programlarını görüntüleyebilirler.

Ø  1.sınıf öğrencilerinin güz dönemi ders kayıtları otomatik olarak öğrenci işleri tarafından yapılmaktadır. Öğrencilerin herhangi bir ders kaydı yapmasına gerek yoktur. Bahar dönemi ders kayıtları öğrenciler tarafından, web üzerinden belirlenecek olan  tarih aralığında yapılacaktır.

Ø  Dokuz Eylül Üniversitesine bağlı yurtlar için Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığından (http://sks.deu.edu.tr/), Devlet Yurtları içinde KYK’dan bilgi almaları gerekmektedir.

AKADEMİK BİLGİLENDİRME

TOPLANTISI PROGRAMI :

• Saygı Duruşu, İstiklal Marşı
  • Açılış Konuşması

Buca Eğitim Fakültesi Dekanı Adına Konuşma

• Akademik Takvim , Kimlik kartı
  • Sınıf Geçme ve Disiplin Yönetmeliği
  • Burslar
  • Askerlik İşlemleri, Öğrenci izinleri, Yatay Geçiş, Öğrenci Değişim programları
  • Öğrenci Toplulukları
  • Yurtlara Başvuru ve kurallar