MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ DUYURUSU

25-07-2017

Merkezi yerleştirme puanı, Fakültemiz Bölümlerinin/programlarının ilgili yıldaki taban puanına eşit veya yüksek olan öğrenciler yatay geçiş için başvurabilirler. Daha önce Merkezi yatay geçiş puanıyla yatay geçiş yapan öğrencilerin başvuru hakkı bulunmamaktadır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. ÖSYS sonuç belgesi
  2. Yerleştirildiği yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırdığına dair belge (Güncel Öğrenci Belgesi)
  3. Öğrenimi süresince hak dondurma işlemi yapılmış ise Hak dondurduğuna dair belge
  4. Daha önce merkezi yatay geçiş puanı ile yatay geçiş yapmadığına dair belge
  5. Dilekçe
  6. Transkript aslı ve onaylı ders içerikleri (Getirmeyen öğrenciler daha önce okudukları derslerden muaf sayılmayacaklardır)
  7. Başvurular, bütün belgeler tamamlanmış olarak ilgili birime elden veya posta ile yapılabilir. Posta nedeni ile geciken başvurular işleme alınmaz. Koşulları sağlamayanlara veya eksik belge nedeni ile başvurusu değerlendirmeye alınmayanlara ayrıca bir bildirim yapılmaz.

MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANIYLA YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ

Yatay geçiş başvuru tarihleri:

01-15 Ağustos 2017

Zorunlu Hazırlık Sınıfı Yeterlilik Sınavı Tarihi:

(Almanca,Fransızca ve İngilizce Öğrt. İçin.)

06 Eylül 2017

Sonuçların İlanı:

08 Eylül 2017

Asil Adayların Kesin Kayıt Tarihleri:

12 – 13 Eylül 2017

Yedek Adayların Kesin Kayıt Tarihleri:

15 Eylül 2017

Merkezi yerleştirme yatay geçiş başvuru sonuçları 08 Eylül 2017 tarihinde Fakültemiz web sayfasında ilan edilecektir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Yatay geçiş yapmayı kabul ettiğine dair dilekçe
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Fotoğraf (6 adet)