Sivil Toplum Kuruluşları Sözleşme

STK AKADEMİSİ PROJESİ
İzmir Kent Federasyonu (İZKEF) tarafından Sivil Toplum Kuruluşlarının kalite ve kapasitelerini arttırmak, yeni yetişen gençlere STK’larda görev alma ve proje hazırlama bilincini yerleştirmek için araştırma, planlama, bilimsel proje hazırlama metot ve tetkiklerini öğretmek ve bu gençlerin STK’larda üst düzeyde görev almalarını sağlamak, STK’ların üst düzey çekirdek kadrolarını yetiştirerek, STK’ların ortak bakış, ortak talep, ortak takip ve duyarlılık temelinde gönüllü olarak bir araya gelmelerini ve kendi aralarında bilgi birikimini paylaşarak kent bilincinin oluşturulmasını sağlamak amacıyla kurulan “Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi”,   28.11.2012 Çarşamba günü Buca Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen basın toplantısıyla da tanıtıldı.
          Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen toplantıya, DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman BAŞLAR, İzmir Kent Federasyonu Başkanı Turgay YOKUŞ, Proje Teknik Danışma Kurulu Dr. İsmail OKYAY Proje’nin Eğitim Koordinatörü Doç. Dr. Raziye OBAN, Proje Genel Koordinatörü Fatma DEMİRCİ, Proje Genel Koordinatör Yardımcısı Miran SAĞTÜRK ve projede ders verecek akademisyenlerden Öğrt. Gör. Dr. Berna Cantürk GÜNHAN katıldı.
         İzmir de, güçlü potansiyele sahip sivil toplum kuruluşları arasında yer alan İzmir Kent Federasyonu’na  ait  ‘’ Sivil Toplum  Kuruluşları  Akademisi’’  projesi, Buca Eğitim Fakültesi, İl Dernekler Müdürlüğü, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje ortaklığıyla oldukça geniş katılımlı bir projedir.  
       Proje’nin Eğitim Koordinatörlüğünü Buca Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarından Doç. Dr. Raziye OBAN yürütmektedir. Bu projede görev alan diğer öğretim elemanları; Prof. Dr. Hc. İbrahim ATALAY, Doç. Dr. Ali Günay Balım, Doç. Dr. Mustafa ŞAHİN, Yrd. Doç. Dr. Erkan SERÇE, Yrd. Doç. Dr. Semiha ŞAHİN, Yrd. Doç. Dr. İlyas YAZAR, Öğrt. Gör. Dr. Berna Cantürk GÜNHAN; üniversitemizin diğer birimlerinden Prof. Dr. Ömür ÖZMEN, Prof. Dr. Emine Sedef AKGÜNGÖR, Prof. Dr. Zerrin Toprak KARAMAN, Prof. Dr. Gönül BUDAK, Prof. Dr. Oğuz SANCAKTAR, Doç. Dr. Ebru GÜNLÜ, Doç. Dr. Özlem ÇAKIR, Dr. Şükrü TÜL, Dr. Gözde KAYA akademide gönüllü olarak destek vereceklerdir.
          STK Akademisi Projesi, sürdürülebilir bir projedir. Bu proje ile STK, kamu ve üniversite ortak hareket etmektedir. İzmir’de başlayacak bu proje, Türkiye’ye örnek olacak bir uygulamadır. 5 Aralık günü başlayacak “Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi” projesiyle kent ve kentlilik bilinci oluşturarak yerel sorunları tespit ederek çözüm oluşturabilecek nitelikli insanlar yetiştirebilmek hedeflenmektedir. Bu proje ile İzmir’in ve İzmirlilerin sorunlarının çözümü hız kazanacak, uygulamalar Türkiye’deki STK’lara örnek oluşturacaktır. 6 ay sürecek Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi’nde kursiyerlereİzmir’in Coğrafi Miras Kaynakları, Kent Kültürü ve Bilinci Oluşturma, Çağdaş Liderlik Anlayışı, Toplum Psikolojisi Sosyal Katman Analizleri ve Sosyal Katmanlarla İletişim Kurma Metod ve Teknikleri,Etkili İletişim ve İnsan İlişkileri, Proje Finansman Modelleri, AB Fonları Kullanım Şekilleri gibi daha birçok konuda alanında uzman öğretim elemanları tarafından dersler verilecektir. Dersler, 5 Aralık''ta Kemeraltı''ndaki Kaptan Mustafa Paşa Vakıf Çarşısı’ndaki Yedi İklim Dershanesi''ndeki sınıflarda yapılacaktır. 6 aylık eğitim programı Çarşamba ve Cuma günleri 18.00 - 21.00 saatleri arasında, Eğitim Fakültesi koordinatörlüğünde, Dokuz Eylül Üniversitesi’nin diğer birimlerinden de destek alarak sürdürülecektir.

 

‘Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi kuruluyor’
İzmir Kent Federasyonu, sivil toplum kuruluşlarına eğitim vermek amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi kuruyor.


İzmir Kent Federasyonu, sivil toplum kuruluşlarına eğitim vermek amacıyla Sivil Toplum Kuruluşları Akademisi kuruyor. Kurulacak olan akademinin hedefleri ve projenin detayları yapılan basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu.
Toplantıya DEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Süleyman Başlar, İzmir Kent Federasyonu Başkanı Turgay Yokuş Dr. İsmail Okçay ve DEÜ Eğitim fakültesi akademisyenleri katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesinin de destek verdiği proje 5 Aralık ta ders başı yapacak.
Süleyman Başlar konuşmasına sivil toplum kuruluşlarının, vatandaşlar için önemini vurgulayarak başladı. Proje kapsamında STK''lerin bilimsel normlar kazanması gerektiğinin altını çizen Başlar “Proje içerisinde akademisyenlerden yararlanacak olmamız çok önemli. Sivil toplum kuruluşları bu sayede daha verimli, daha bilgili hale geleceklerdir”’diye konuştu.
Türkiye’de sivil toplum kuruluşu kurmanın kolay hale geldiğini söyleyen İZKEF Başkanı Turgay Yokuş STK’lere güçlü bir altyapı oluşturulması gerektiğini ifade etti. Amaçlarının sorunları bilimsel projelerle çözmek olduğunu vurgulayan Yokuş “Artık sorunları şikâyet eden sivil toplum kuruluşları değil, sorunlara bilimsel anlamda çözümler üreten kuruluşlar olacağız ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz” dedi.
Emirhan Ergen yeni gün gazetesi

 Basın Mizanpaj