Web Kayıt
Öğretim Planları
Akademik Takvim
Ders İçerikleri
Sınav Programları
Haftalık Ders Programları
Ders Başlangıç ve Bitiş Saatleri
Yetenek Sınavları
Yönetmelikler
Not Değişikliği İşlemleri
Hazır Formlar
Yaz Okulu
Mezuniyet İşlemleri
Öğrenci Toplulukları
Öğrenci Temsilcileri
Burslar
Yatay Geçiş İşlemleri
Kayıt İşlemleri
Duyurular
İletişim
DANIŞMANLIK YÖNERGESİ
DAYANAK
Madde l- Bu yönerge DEÜ Öğretim ve Sınav Çerçeve Yönetmeliğinin 11.Maddesi uyarınca hazırlanmıştır.
AMAÇ VE KAPSAM
Madde 2- Yönergenin amacı, yasa ve yönetmeliklerle öğretim programlarındaki amaç ve ana ilkeler doğrultusunda öğrencilere yol gösterebilmek için danışmanın atanması, görevleri ve derslere yazılma işlemlerini düzenlemektir. Danışmanlık hizmeti DEÜ Buca Eğitim Fakültesi?ne kayıtlı öğrencilere verilir.
TANIM
Madde 3- Danışmanlık, fakültedeki öğrenimi süresince öğrenciye eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel konularda yol göstermek ve yardımcı olmak amacıyla yapılan çalışmalardır.
DANIŞMANIN GÖREVLENDİRİLMESİ
Madde 4- Danışman, öğretim elemanları arasından Güz yarıyılından önce, Örgün ve İkinci öğretim için ayrı ayrı olmak üzere, her sınıf için ilgili Anabilim Dalı Başkanlığının önerisi ile bölüm başkanınca görevlendirilir.
DANIŞMANLIK GÖREVLERİ
Madde 5- Danışmanın görevleri aşağıda belirtilmiştir.
a) Öğrencinin eğitim öğretim faaliyetlerinde başarılı olabilmesini sağlamak amacıyla onun her türlü psikolojik, sosyolojik ve ekonomik sorunlarının çözümüne yardımcı olmak.
b) Her öğrenci için örneğine uygun bir dosya düzenlenir, bu dosyada kişisel tanıtım formu ile ilgili öğretim programlarının dersleri yer alır. Derslerin hangi yarıyılda alındığı ve başarı/başarısızlık durumu bu formda ayrı ayrı gösterilir.
Öğrencinin öğrenimine ara verme, burs, ödül, ceza ve mezuniyet durumları bu formda gösterilir. Mezun duruma gelmiş olan öğrencilerin transkrıpti ilgili komisyondan önce danışman tarafından öğrencinin dosyasıyla karşılaştırılmak suretiyle denetlenir.
c) Öğrencilerin derslere kayıtları, Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim ve Sınav Çerçeve Yönetmeliğinde belirtildiği gibi derslerin başlamasından önceki bir hafta içinde yapılır. Mazereti nedeniyle ders kaydını süresi içinde yaptıramayan öğrenci, bu özrü Fakülte Yönetim Kurulu?nca kabul edildiği takdirde belirlenecek bir sürede kaydını yaptırabilir. Ancak bu gecikme süresi öğrencinin devamsızlığından sayılır.
d) Derslere yazılmada, öncelik sırasına göre, devamsızlıktan tekrara kalınan, başarı-lamayan dersleri Öğretim ve Sınav Çerçeve Yönetmeliği ile Fakülte Yönetim Kurulu?nca belirlenen üst sınırı geçmemek ve varsa ön koşulu olan dersler de göz önünde tutularak, alınabilecek dersler ders kayıt formuna yazılır; öğrencilerin haftalık ders programında çakışan dersleri alması önlenir. Öğretim programındaki dersler, ön koşullu dersler ve haftalık ders programları Anabilim Dalınca yarıyıl başında duyurulur. Derslere kayıt sırasında her öğrencinin kaydolduğu dersi danışmanınca düzenlenen listelere yazılır. listede dersi ilk kez alıp almadığı belirtilir.
e) Ders kayıt formu üç suret doldurularak danışmanınca imzalanır. Onaylatılan ders kayıt formları öğrenci işleri bürosunda kontrol edilerek bir sureti öğrenciye verilir. Diğer iki surete incelendi kaşesi basılarak bir örneği Danışmanına teslim edilmesi için bölüm başkanlığına gönderilir.
f) Öğrenciler, her yarıyılın ilk iki haftası içinde, danışmanının da görüşünü alarak kayıt olduğu bazı dersleri bırakmak hakkına sahiptir. Ancak bırakılan dersin yerine yenisi alınamaz.
g) Dersi alan öğrenci sayısını belirlemek ve yoklama fişlerini düzenlemekte gecikmeyi önlemek için, derslere yazılmanın bitiminden sonraki 1. hafta içinde, her derse ait öğrenci listeleri Anabilim Dalınca birleştirilip ilgili dersleri okutanlara verilir; ayrıca yarıyıl ara sınavlarından önce, her dersin sınavına girecek öğrenci listesi o dersi okutana verilmek üzere Öğrenci Bürosunca Anabilim Dalına iletilir. Öğrenci Bürosunun düzenlediği listede adı yer almayan öğrenci sınavlara giremez.
h) Öğrencinin başarı durumunu izlemek üzere, her yarıyıl sonunda Öğrenci Bürosunca verilecek sınav sonuçları danışman tarafından öğrencinin dosyasına işlenir.
YÜRÜRLÜK
Madde 6- Bu yönerge Buca Eğitim Fakültesi Fakülte Kurulu?nun kabulü ile yürürlüğe girer.
YÜRÜTME
Madde 7- Bu yönerge Buca Eğitim Fakültesi Dekanlığı'nca yürütülür.