Komisyon Raporları

Toplantı Konusu: Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Danışma Kurulu Toplantısı

Toplantı Yeri: Online Platform (Zoom)

Toplantı Saati: 11:00-11:30

Toplantıya Katılan Kişiler: Prof. Dr. Sibel YEŞİLDERE İMRE, Prof. Dr. Berna CANTÜRK GÜNHAN, Doç. Dr. Melike YİĞİT KOYUNKAYA, Dr. Feriha Hande İDİL, Doktorant Behiye DİNÇER AKSOY

Gerçekleştirilen toplantıda aşağıdaki gündem maddeleri tartışılmıştır:

• Danışma kuruluna mevcut öğretim programı hakkında bilgilendirme yapılarak olası Alan Seçmeli Ders önerileri görüşülmüştür. Bu bağlamda danışmanlar Yapay Zeka, Teknoloji Okuryazarlığı, STEM Eğitimi, Dijital Okuryazarlık, Disiplinler arası Eğitim, Matematik Eğitiminde Okul Dışı Öğrenme Ortamları gibi derslerin programa eklenmesinin gerekliliği ve faydaları üzerine paylaşımlarda bulunmuşlardır.
  • Mezun etkinlikler kapsamında lisans öğrencileri ile toplantılar gerçekleştirilebileceği görüşülmüştür.
  • Önümüzdeki dönemlerde yapılacak iş birlikli çalışmaları öğretmen ve öğretmen adaylarına yönelik olacak şekilde iki başlıkta sınıflandırılmıştır. Her iki grup için “Proje Yazma” ve “Dijital İçerik Hazırlama” konularında olabileceği belirtilmiştir.