Buse ÖZKAN, Sezen AKSU Performans


Konsept-Seslendirme: Buse ÖZKAN, Sezen AKSU

Eser: SON NATA A LAGRIMAR ( GEORGE FRIDERIC HANDEL)

Süre: 5’15

Performans Linki: https://www.youtube.com/watch?v=GyHEkHDfUv0

 SON NATA A LAGRIMAR ( GEORGE FRIDERIC HANDEL)

  “Son Nata A Lagrimar” adlı eser, George Frideric Handel tarafından 1723 yılında İngiltere “Kraliyet Müzik Akademisi” için bestelenmiş üç perdelik Giulio Cesare operasının birinci perdesinde geçen bir düettir. 20. yüzyılda dünya operalarında repertuara girmiş günümüze kadar birçok kez sahnelenmiştir. Dramatik içeriği ve ustaca orkestra kullanışı ile günümüzde opera izleyicisi tarafından oldukça beğenilmektedir.

KİŞİSEL BİLGİLER 

Buse ÖZKAN

Buse ÖZKAN 7 Temmuz 2000’de Hatay’ın İskenderun şehrinde dünyaya geldi. 2018 yılında liseden mezun olmuştur. 2018 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazanan Buse ÖZKAN, lisans 3 öğrencisi olarak eğitimine devam etmektedir.

Lisede katıldığı ‘’7. Geleneksel İskenderun Primemall Müzik Yarışması’’nda, solist ve bas gitarist rolüyle yer aldığı ‘’Grup Nefes’’ ile birincilik elde etmiştir.

2016 yılında ‘’İskenderun Gençlik Çoksesli Korosu’’ olarak kurulan koroda üç yıl koristlik yapmış, altı konserde yer almıştır.

Yürütülen çoksesli koro çalışmaları dolayısıyla ‘’T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’’ ve ‘’Heripus Çoksesli Korosu’’ ndan iki adet teşekkür belgesi bulunmaktadır.

Cem ÖNERTÜRK’ün eğitmenliğinde flüt üzerine düzenlenen masterclass’ta pasif katılımcı olarak yer almıştır.

2019 yılında Muhip Şanal yönetimindeki Dokuz Eylül Üniversitesi Çoksesli Korosu’na katılmış, birçok çalışmasında yer almıştır.

Sezen AKSU

Sezen AKSU 1999 yılında İzmir’de doğdu. 2017’de liseyi bitirdi. Lise yıllarında çeşitli müzik yarışmalarında solist olarak yer aldı. 2018 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümüne girdi. 2019’da  “Türkiye-Rusya İlişkileri” Konferansı ve “Rusya Kültür Günü” etkinliğinde solist olarak yer aldı. 2019 yılında Muhip Şanal yönetimindeki Dokuz Eylül Üniversitesi Çoksesli Korosu’na katıldı ve birçok çalışmasında yer aldı.

Halen lisans 3 öğrencisi olarak öğrenimini sürdürmektedir.


Font Boyutunu Değiştir
Kontrast