3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ.

19-12-2018

ETKİNLİĞİN ADI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü.

TARİHİ ve SAATİ

7.12.2018

YERİ

Deü Buca Eğitim Fakültesi Konferans Salonu.

AMACI

Engelliler Farkındalık Günü Kutlaması.

GÖREV ALANLAR

(ETKİNLİĞE SUNUM YAPMAK ÜZERE KATILAN KİŞİLER)

Prof.Dr. Berrin Baydık; Dr. Öğretim Üyesi Özlem Gümüşkaya; Dr. Öğretim Üyesi Alev Girli

KATILIMCI SAYISI

(öğrenci, akademik, idari personel )

Öğrenci:300, Akademik İdari Personel: 18

DÜZENLEYEN (Kişi/Bölüm/ Topluluk)

Buca Eğitim Fakültesi Dekanlığı, Özel Eğitim Bölümü ve Öz Eğitim Öğrenci Topluluğu.

Etkinliğin Genel Değerlendirilmesi

Bölümümüz 03 Aralık 2018 günü Dünya Engelliler Günü etkinliği kapsamında “Öğrenme Güçlüğü Temalı” konferans düzenlenmiştir. Etkinlikte;  Dr.Öğrt.Üyesi. Özlem GÜMÜŞKAYA  Sakarya Üniversitesi “Özel Eğitim Bölümü Öğrenme Güçlüğü(Tanılama ve Özellikleri)”, Prof.Dr.Berrin BAYDIK Ankara Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü “Öğrenme Güçlüğü Gösteren Çocukların Eğitimi(Okuma-Yazma Öğretimi)”, Dr.Öğrt.Üyesi Alev GİRLİ Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü “Öğrenme Güçlüğü Gösteren Çocuklarda   Aile Eğitimi” konularında sunum yapmışlardır. Ayrıca Ayhan YARAR- Melike KOMRAL “Benim Gözümden” Fotoğraf sergisi düzenlenmiş ve müzik bölümü öğrencilerinden  Raci Demir(otizmli) tarafından piyano resitali- Müzik Dinletisi yapılmıştır. Etkinliğe yoğun öğrenci katılımı, öğretim üyeleri ve STK temsilcileri katılmıştır. Ayrıca LÖSEV bir tanıtım sunumu gerçekleştirmiştir. Etkinlik başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.