BUCA’DA FARKLI BİR 23 NİSAN KUTLAMASI “BİLİMLE ŞENLENELİM”

25-04-2018

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi tarafından Buca Kaymakamlığı, Buca Belediyesi ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde  düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Karacaağaç Köyü Türk Kadınlar Konseyi İlkokulu ve Ortaokulunda coşkuyla kutlandı.

Programın açılış konuşmasında üniversitenin halkla kaynaşması adına sahadaki çalışmaların önemine değinen Buca Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ercan AKPINAR,  23 Nisan’da yapılacak bu etkinliklerle buradaki çocuklarımızın, bilimin ışığında zihinlerinde kalıcı bir 23 Nisan heyecanının ve coşkusunun oluşmasını hedeflediklerini kaydetti.

Kutlamalar kapsamında Buca Eğitim Fakültesi tarafından “Bilimle Şenlenelim” temalı bir program düzenlendi. Bilim, sanat, matematik, mühendislik ve teknoloji ağırlıklı etkinliklerin yer aldığı programda öğrenciler hem kendi etkinliklerini sundu hem de Buca Eğitim Fakültesi tarafından hazırlanan çalışmalar kapsamında bilim, teknoloji ve sanat heyecanını yaşadı.

Etkinlikler kapsamında artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamalarına, x-box ve kinect teknolojilerine dayalı oyunlarına, robotik örneklere ve 3D yazıcı uygulamalarına, akıl oyunlarına, drama etkinliklerine, bilim yarışmalarına, müzik dinletilerine ve enstrüman tanıtımlarına, suluboya etkinliklerine, canlı ve bitki türlerinden oluşan biyoloji kolleksiyonlarına yer verildi. Öğrencilerin eğlenmelerine ve güncel teknolojilerle tanışmalarına katkıda bulunması beklenen “Bilimle Şenlenelim” etkinliklerinde öğrenciler  doyasıya eğlendiler. Buca Kaymakamı,  Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü,  Karacaağaç köyü Türk Kadınlar Konseyi İlkokulu ve Ortaokulu müdürü ve köy muhtarı bu tür etkinliklerin okullarında daha fazla yapılması için her türlü desteği vereceklerini belirterek üniversitenin imkanlarının köylerine kadar gelmesinden oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. Kutlamaların kapanışında Bilimle Şenlenelim etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.